De geheimen van 9/11

0

 

WTC New York / Robert J. Fisch, WikiCommons

WTC New York / Robert J. Fisch – WikiCommons

Twee vliegtuigen boorden zich in de twee torens van het World Trade Center in New York, een derde vliegtuig stortte neer op het Pentagon in Washington en een vierde kwam neer op een veld in Pennsylvania. Dat was op dinsdag 11 september 2001, en de wereld kent de geschiedenis als Nine Eleven oftewel 9/11. Aantal doden: ruim 3.000.

De officiële lezing luidt dat de aanslagen het werk waren van negentien islamitische extremisten die banden hadden met Al Qaida. Osama bin Laden, leider van de terreurbeweging, eiste de verantwoordelijkheid op.
Met andere woorden: slachtoffer – de VS –  en de zelfbenoemde dader – Bin Laden – waren het eens.

Zo niet een aantal wakkere geesten. Slachtoffer en dader hadden buiten de waard gerekend. Scherpzinnige speurders en denkers waren vastbesloten de ware feiten boven tafel te krijgen. ‘Truthers’, zo worden de waarheidvinders van 9/11 genoemd. Deze briljante speurneuzen ontdekten de ware schuldigen.

Dit is wat de waakhonden van de wereld onder meer ontdekten:

  • de Amerikaanse regering heeft het gedaan
  • de Twin Towers zijn niet ingestort, maar gesloopt
  • de BBC meldde dat gebouw 7 was ingestort voor het werkelijk gebeurde
  • vlucht 93 boven Pennsylvania is neergehaald
  • het waren geen vliegtuigen, maar raketten.

REGERING
Geen bestuurder die goed bij zijn hoofd is, zal bekennen dat hij zelf terroristische aanslagen laat uitvoeren, dus dat heeft president Bush ook niet gedaan. Hoe kunnen we dan weten dat zijn regering en de CIA achter de aanslagen zitten? De ‘truthers’ weten de vinger precies op de zere plek te leggen. Uit het Defensieprogramma van 1992 blijkt dat een aantal opeenvolgende ministers van Defensie de wereld onder Amerikaanse heerschappij wil brengen. De revolutie die daarvoor nodig is, heeft een ramp nodig als aanleiding, een nieuwe Pearl Harbor. Dus organiseerde de regering-Bush 9/11.

Jammer genoeg voor de wakkere geesten zijn zij het hier onderling niet helemaal over eens. Sommigen onder hen denken dat de regering de aanslagen niet organiseerde, maar gedoogde. We kunnen dus kiezen uit verschillende waarheden. Allemaal even waar, natuurlijk.

GESLOOPT
De twee WTC-torens stortten keurig in zoals dat gaat bij een zorgvuldig voorbereide sloop. Dat krijg je met vliegtuigen nooit voor elkaar. Kerosine wordt bij verbranding niet heet genoeg om metaal te laten smelten. Nee, vertellen ons de ‘truthers’, er zijn explosieven geplaatst op basis van thermiet of ‘superthermiet’, dat extreem heet brandt.

Inderdaad laat kerosine metaal niet smelten, maar de klap van de vliegtuiginslagen en de branden erna hebben het staal wel verwrongen en het beton laten springen. Zo luidt de verklaring van experts. Zodra één verdieping het begeeft en inzakt, houdt de onderliggende verdieping het niet meer en vervolgens zakt, verdieping voor verdieping, het hele gebouw in.

Maak dat de kat wijs, zeggen argwanende zielen. Vanwaar dan de ravage op de begane grond toen het gebouw nog stond? Antwoord van de experts: brandende kerosine en liften stortten door de schachten naar beneden en richtten bij de ingangen schade aan.

Hoe kon de BBC melden dat het gebouw was ingestort terwijl dat nog moest gebeuren?

WTC 7
De derde toren, WTC 7, is niet geraakt door een vliegtuig. Een brand, aldus de scherpen van geest, kan de instorting van dat gebouw, uren later, niet veroorzaakt hebben. Dat moet met explosieven gebeurd zijn. Bovendien, hoe kon de BBC melden dat het gebouw was ingestort terwijl dat nog moest gebeuren?

Er waren door vallende brokstukken van de Twin Towers tien verdiepingen van het kleinere WTC 7 weggeslagen tot op een diepte van een kwart van het gebouw, leggen experts uit. Er woedde urenlang een hevige brand op de vijfde verdieping. Deze brand en de speciale constructie – met piekbelasting op een aantal zuilen – droegen bij tot een kettingreactie van instortende verdiepingen. Op video’s valt te zien hoe de gevel van het gebouw barst en er vervolgens twee penthouses in het gebouw zakken. Daarna zakt het oostelijk deel van het gebouw in, de rest diagonaal meesleurend.

Maar hoe kon de BBC de instorting melden terwijl die nog niet had plaatsgevonden en andere media het niet meldden, merken de argwanende speurders op.

De BBC schrijft het onjuist rapporteren van de instorting van WTC 7 toe aan de algehele verwarring op de dag van de aanslagen. De brandweer had gemeld dat er een hevige brand woedde en voor instorting werd gevreesd. Van die vrees maakten sommige journalisten een feit. De BBC pikte dat op, maar trok het bericht later weer in. Dit soort dingen gebeuren zodra het hectisch wordt. Een fout is dan snel gemaakt.

Gesteld dat de Amerikaanse overheid achter 9/11 zit, ligt het dan voor de hand dat de BBC van tevoren informatie krijgt toegespeeld die die overheid wil toedekken? Maar ja, door logica laten de ‘truthers’ zich niet van de wijs brengen.

THERMIET
Raak je in gesprek met een waakhond, verwacht dan dat hij inzoomt op details. Je krijgt een wagonlading feiten en feitjes over je heen, waarna de waakhond er triomfantelijk op wijst dat de overheid weigert beschuldigingen te weerleggen. Zijn conclusie: de beschuldiging is terecht.

Stel, iemand beticht jou ervan dat je je schoonmoeder hebt vergiftigd. Je weet dat het onzin is, haalt je schouders op en wuift de beschuldiging weg. Straks komt er weer een nieuwe beschuldiging en zo blijf je aan de gang. „Aha”, zegt de waakhond, „je kunt het niet weerleggen, dus heb je het gedaan.”

Zo weigerde NIST, het Amerikaanse overheidsbureau voor standaarden en technologie, onderzoek te doen naar het gebruik van thermiet, nanothermiet oftewel superthermiet, of het zwavelhoudende thermate – bent u daar nog? – waarmee WTC 7 stiekem zou zijn opgeblazen. „Zie je wel, het klopt”, zeggen de wakkere geesten, „ze kunnen het niet weerleggen.” Niet willen is niet kunnen. Wil je je niet verdedigen, dan kun je je niet verdedigen en heb je je schoonmoeder vergiftigd. Tijdens een persconferentie was een NIST-onderzoeker duidelijk: was er springstof gebruikt, dan was de knal tot ver in de omtrek te horen geweest. Zo’n knal heeft niet geklonken. Bovendien trof NIST geen springstofsporen aan.

Denk niet dat je waakhond het nu opgeeft. „Hoe kon WTC 7 bij de instorting in een vrije val raken?” Een vrije val betekent dat iets ter aarde stort zonder afremmende obstakels tegen te komen. NIST concludeert uit videobeelden dat een deel van WTC 7 enkele seconden in een vrije val raakte. De dragende constructie bood onder het geweld van de instorting eventjes geen enkele weerstand. „Zie je wel”, gilt je waakhond, wijzend op de Amerikaanse overheid, ”het gebouw is dus opgeblazen.” NIST knippert van die beschuldiging niet eens met de ogen. Straks komt er weer een nieuwe beschuldiging en zo blijf je aan de gang.

NEERGEHAALD
Uit een zwarte doos blijkt dat passagiers aan boord van vlucht 93 van United Airlines de kapers te lijf gingen en het vliegtuig in een veld in Zuidwest-Pennsylvania lieten neerstorten. ‘Truthers’ schilderden heel andere scenario’s. Een mysterieus wit vliegtuig zou vlucht 93 hebben neergehaald. Een krassere theorie: er waren helemaal geen terroristen aan boord, wel de bedwelmde passagiers van de vluchten 11, 175 en 77, waarna de regering het toestel uit de lucht liet schieten. Volgens een andere theorie had de overheid de passagiers op een geheime locatie laten vergassen.

Er was in Pennsylvania inderdaad een zakenvliegtuig in de buurt, een Dassault Falcon, dat de landing op een naburig vliegtuig had ingezet. Nadat vlucht 93 was neergestort, vloog de Dassault Falcon op verzoek van de luchtvaartautoriteiten over de rampplek, waar rook werd gezien vanuit een gat in de grond.

RAKETTEN
De hele wereld heeft live kunnen zien hoe het tweede vliegtuig zich in de tweede WTC-toren boorde, maar wakkere geesten weten dat het in feite, zeker in het geval van het Pentagon, om raketten ging.

De website Skeptic heeft een satirische sketch op video gezet waarin onder meer de rakettentheorie aan bod komt.

NEDERLANDS ONDERTITELD (zelf aanzetten)

Inschakelen van de ondertiteling gaat op elk apparaat anders. Raadpleeg zo nodig YouTube voor instructies.

________________________

Reageren kan op Facebook.

Share.

Leave A Reply